torsdag 20 mars 2014

Vinter på förmiddagen

Vaknade till ett vinterlandskap, trots vårdagjämning. Det har kommit ca 10 cm nysnö, vit och lätt, igår kväll och i natt, så pass mycket att de var här med plogen i morse. Nu var det ju tur att de kom tidigt, för till lunch så hade all snö smält bort igen.
När jag fortfarande låg i sängen hörde jag ett oväsen nere där Ådi befann sig. Han sover i hundtält på natten, verkar som att han trivs med det. Då fick jag bråttom ner och hur det nu hade gått till, så hade han vält hela tältet. Tack och lov så verkade han inte rädd, bara glad över att jag kom ner och släppte ut honom. Och han gick snällt in i tältet nu på kvällen så allt avlöpte bra. Skönt!

Började med kissrunda med vovven och sen hem för frukost och dammsugning. Ifall att man får gäster, det kan ju inte se för jäkligt ut även om jag propagerar för att det är bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete. Vovven jagade dammsugaren, guben smet iväg till gymmet och jag ömsom skällde på hunden, han på dammsugaren och till slut gav jag upp och drack kaffe istället. Sen kom Guben hem och han fick på sin lott att åka till återvinningen med tidningar, flaskor och burkar. Pantade tomburk för 72 kronor, så dagen gick ihop sig iaf. Sen en tur ut till stugan för att låta Ådi springa av sig och det gjorde han verkligen, nosade glatt i spåren efter grisarna/vildsvinen som härjar för fullt där nere i skogen. De kan nog bli ett problem om inte jägarna ser till att reducera stammen. Tyvärr glömde jag kameran hemma idag, hade nog kunnat få några fina bilder på Ådi när han studsade runt i snön, den nådde honom till magen. Och jag hade gärna fotat alla gäss som knallade runt i snön på åkrarna ovanför Limsjön - och hur tofsviporna klarade sig idag när allt var snötäckt, det undrar jag verkligen. Vädret är märkligt!
En bild från gårdagens kissrunda ner till ån.
#22/100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar