tisdag 11 mars 2014

Vad som göms i snö kommer fram i tö!

Hur ska man komma åt hundägarna som inte kan plocka upp skiten efter sig? Nu när snön smält bort märker man hur bekväma hussar och mattar har varit hela vintern, det ligger högar, trampade och otrampade längs hela vår gata. Många plockar alltså inte upp efter djuren, rekord är den person som plockar upp väldigt ordentligt i plastpåse, knyter ihop och slänger påsen mitt på gatan. Där ligger den och flaxar tills ett antal bilar har kört över den och innehållet smetats ut och påsen följer med vinden in på någon altan - och ändå finns särskilt uppsatta behållare alldeles i närheten! Det måste ju vara på rent jäkelskap! Och de kan bli bötfällda med 700 kr - lagom åt dom!!!

Jag hoppas innerligt att dessa snuskpellar själva trampar i skiten, förstör sina skor och sen drar hem det på sina egna mattor och golv. Idag valde jag att promenera mitt i vägen, där var ingen skit!

Efter den här gatan rastas säkerligen minst ett 30-tal hundar ett par gånger om dagen och ni kan ju tänka er hur mycket skit som ligger kvar här på trottoarerna. Nu ska också sägas att många plockar upp och använder de kärl som finns uppsatta med jämna mellanrum - men de som inte gör det är alldeles för många!

#12/100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar