söndag 30 mars 2014

4-barnsfar ihjälslagen

Hur kan detta hända! Premiär för fotbollen och då sker en så fruktansvärd händelse - ihjälslagen på gatan i Helsingborg och det bara för att han höll på Djurgården. Jag tycker de gjorde helt rätt som bröt matchen och fel som inte stoppade alla matcher idag! De s.k supportrarna ska inte ha något lag att 'hejja på'. Naturligtvis är de flesta i publiken helt OK, men man undrar hur de som slåss och bråkar är funtade? Är de påverkade av alkohol eller droger? Tänker de nån gång på att de förstör, inte bara livet för offrets barn och familj, utan också sitt eget liv, sina anhörigas liv? Kan man leva vidare när man har tagit livet av en annan människa bara på grund av vansinne, hat, alkohol, ingen orsak alls?
Hur det har gått till kommer vi kanske att få kännedom om så småningom och huruvida det finns någon oskyldig i den här händelsen. Men må det aldrig hända igen!
Vårt äldsta barnbarn gillar att spela fotboll, det skrämmer lite. Vad får han och andra unga pojkar (9 år) för föreställning om hur fotbollslivet. både som spelare och publik, ska vara, när sånt här händer? Nej, heder åt ishockeylagen AIK o Djurgården som får spela sina slutspelsmatcher inför endast  hemmapublik. Det betyder mindre klirr i hockeyklubbarnas kassakistor, men det kanske kan få upp ögonen på huliganerna.
Jag tar återigen fram Leksands-klacken som är ett föredöme för hur supportrar ska uppträda, där förekommer inga slagsmål, bara heja-ramsor för att peppa grabbarna på isen.
Mina tankar går till offrets familj, vilken tragedi för alla.

#31/100


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar