lördag 11 april 2015

Dag 4 och mitt bidrag till Fototriss #297

Nu börjar snart nerräkningen! Han ringde nu på kvällen och var riktigt pigg, hade lite hosta men det är ingen förkylning tror jag. Så skönt att han börjar återhämta sig, det lovar gott.
Körde snabeldraken på övervåningen idag, det behövdes minsann. Förstår inte att solen dammar så! Men nu är det gjort. Sen blommor till min namne, hon fyller pensionär idag. Och ett besök i stugan för att se till blommorna. De hade nog säkert klarat sig ett par dagar till men nu är det gjort iaf.
Isen på sjön börjar ge sig och det bådar gott.  På väg hem var det ett mkt speciellt ljus och det gjorde att jag stannade till vid båthamnen och tog ett par kort, håll till godo! Kul att hålla i kameran igen!
Och jag ser att Fototriss har tema BLÅ idag, det är ju passande även om det är en mycket mild blå färg, men vårljuset är underbart tycker jag. Hur andra har tolkat det, kan du se på Fototriss-sidan
#42/100

5 kommentarer:

 1. Så vackra blå vårljusbilder!
  Allra bäst tycker jag om den översta bilden, men det ä väldigt kul med båten också. :)
  Berit E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Berit E, kul att du gillade mina bilder.

   Radera
 2. Fina bilder, sista bilden var verkligen speciell!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar Caroline. Visst är båten S/S Elfdalen fin. Den är under renovering just nu, är byggd 1888 för att flota timmer på Siljan, men det var inte många år sedan den hade som uppgift att under tävlingssäsongen transportera de 20 m långa kyrkbåtarna mellan de olika platserna här i sjön.
   Här kan du läsa mer om båten https://msnocturnus.wordpress.com/tag/ss-elfdalen/

   Radera
 3. Fint med vita björkstammar mot ett vitt bakgrundsmotiv som kyrkan och båtarna. Gillar särskilt kyrkbilden. Visst är ljusblått också blått!

  SvaraRadera