lördag 30 augusti 2014

Sax och nycklar - helt magiskt!

Ett gott råd! Har du förlagt/förlorat nåt som du gärna vill ha tillbaka, då ska du lägga sax och nycklar i fönstret. Sen kan du leta igen på de ställen du letat förut och vips, så hittar du det.
Hände mig så sent som idag. Har saknat en grej till min golfvagn, trodde nästan att nån långfingrad golfare lagt rabarber på den, men jag har letat överallt och idag tittade jag i golfbagen igen och där låg den. Precis där jag letat förut! Som jag sa; MAGISKT!
Igår åkte vi äntligen ut på en sån där trevlig utflykt. Vi gillar bägge att hitta nya vägar och det finns massor av sådana häromkring. Vi styrde kosan mot Bingsjö och jag hade laddat med kameran för jag ville ju gärna se en björn och i skogarna däromkring finns det björn! Men de höll sig undan och det kanske för att det var mycket folk, både björnjägare som skulle skjuta den björn som slet armen av en äldre man på förmiddagen och filmfolk; BASE CAMP mitt på skogen! Och en man som klättrade i ett träd på ett kalhygge (jag trodde att det var en fågel-/ägg-tjuv, lite fel tid kanske men...). Det visade sig att han satte upp nån attiralj för filminspelningen. Vi hamnade så småningom i Dådran efter en hink lingon och lite svamp.
Dådran har ett litet kapell med ett så vackert torn, den får ingå i serien 52 hus. Du kan läsa lite om kapellet HÄR

Har plockat lite KarlJohan-svamp idag igen, det är massor med svamp i skogarna och jag gillar att strosa runt och leta matnyttigt.
Testade att torka dem i ugnen igår men det tog lång tid. Så idag, med hjälp av sax och nycklar, hittade Rolf min olla ute i garaget, där vi letat febrilt i två dagar. Det gjorde att jag kunde torka svampen i den istället, den blev finare också. Återstår att se om den smakar bättre än den frysta.
Jag är lite rädd för torkad svamp, sist jag gjorde det så började det krypa i en av burkarna! Blää! De åkte ut omedelbums. Men jag testar väl igen...
Spelade golf också idag, test av ryggen. Det gick bra med ryggen men scoren var väl inte nåt vidare.

1 kommentar:

  1. Lägg svampen i papperspåsar och förvara dem i brödskåpet ovanpå kylen.. där är det varmt och torr.. och väldigt få kryp överlever..

    SvaraRadera