torsdag 24 juli 2014

Royalist är jag inte

men jag tycker att vi har en helt fantastiskt vacker drottning och kungen, honom var jag helkär i när jag var liten..
Igår var vi på Dalhalla och firade 20-årsjubiléet, Exakt på dagen tjugo år sedan så invigde Birgit Nilsson det gamla kalkbrottet som operascen och under åren har anläggningen genomgått en fantastisk utveckling och är idag en modern, funktionell arena som är en stolthet för oss här i Rättvik och känd långt utanför Sveriges gränser.
José Carreras, en fantastisk tenor, som också berättade att han sjungit med Birgit Nilsson på Metropolitan för måånga måånga år sedan, underhöll oss i över två timmar med skönsång. Naturligtvis var en kvinna, i röd draperad klänning (påminde om gardinuppsättning) med och uppträdde, hon sjöng lika vackert hon. Stor orkester förstås och det var verkligen värt att lyssna på.
Som grädde på moset så fick Dalhalla celebert besök! Vårt kungapar tillsammans med Säpo och Stefan Persson (HM) anlände, helt inofficiellt, och placerade sig ca tio rader framför oss och avnjöt konserten i den underbara sommarkvällen. En regn- och åskskur försökte jag med hjälp av två londonbor peka bort men de var inte tillräckligt troende eller vad det nu är som gäller, så efter en skvätt ca en halvtimme före föreställningens början så kunde vi lägga bort regnponchos och inta våra platser.
En trevlig kväll - tack Eivor för att du fick med mig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar