tisdag 21 januari 2014

Enåkvarn

Byggnad nr 2 i min kollektion blir idag Enåkvarn, övergiven och K-märkt, på god väg att bli en ruin, masoniten där fönstren en gång suttit hänger på trekvart och takpannorna är ganska så slut. Tyvärr, för huset ligger vackert intill Enån och har en gång fungerat som kvarn för traktens bönder. Ån strömmar strid bara några meter ifrån och dammluckorna  används fortfarande. Fiskevårdsföreningen har byggt en förbifart för fisken att ta sig uppströms och den fungerar vad jag vet.
Jag vet inte alla turer runt byggnaden men historien säger att för ett antal år sedan, 80-talet?,  så fick huset en uppsnyggning utvändigt och ägaren ville inreda den till café, men se det gick inte! Då skulle det vara 'som det alltid varit' och då ingen vill stå och underhålla en byggnad som inte kan användas till någonting så står den där och inväntar slutet.

1 kommentar:

  1. Trist att en fin gammal byggnad får förfalla! Det verkar inte som att K- märkning är något speciellt bra skydd... borde vara kommunens ansvar att underhålla den gamla kvarnen.
    / Anki

    SvaraRadera