fredag 25 september 2015

Vilken dag!

OoVaknade till regnväder på Nikstabadets camping i Nynäshamn, ganska skönt ändå och regnet gav ju med sig. 
Färjan till Visby skulle gå 11.25 och vi var där i god tid. Lärorikt för oss nybörjare att se hur andra gjorde.... klistrade varningsdekaler på gaolluckan, låta den vara olåst osv. Men nu vet vi. 
Fantastiskt väder men vi satt ju skönt bänkade i våra på-första-raden-fåtöljer i försalongen. Vi såg bara hav och hav. Och hade solen i ögonen. Och svettades. 
Väl framme så var det bara att följa skyltarna -och GPSen - men vart skulle vi? Dit näsan pekade men då får man inte vrida på huvudet, det orsakar yrsel kan jag lova. 
Slutligen bestämde vi oss för norra delen men halvvägs så började min observante man fundera över motortemperaturen. Stannade efter ett mil ca gör sttnkolla kylarvätskan och se, det var tomt! Vad göra? Strax fyra en fredag em. Vem sjutton vill göra nåt då? Fick tips i affären att åka ett par km mot Stenkyrka för där fanns hjälp att få och sannerligen, femifyra stod vi i hans dörröppning och bad om hjälp. Efter två timmar och mycket svära hade han fixat läckaget. Dessutom bjöd hans fru på gott kaffe och gotlandsbullar. Mums.
Vi är honom evigt tacksam!  Hade sldrig tagit oss hem i det skicket. 
Nu har vi ätit kräftor och falukorv(!!) och mår helt förträffligt. Kram

2 kommentarer:

  1. Skönt med änglar oavsett hur och var de dyker upp!
    Ha en trygg och trevlig tripp nu, resten av resan!

    SvaraRadera
  2. Tomt på inlägg från i fredags!!! *puss*

    SvaraRadera