fredag 19 december 2014

Snart jul

och jag tar mig tid att åka på fotosväng!
Klockan två skulle solen gå ner denna den kortaste av årets dagar - och det var ju ganska längesedan vi såg solen - så jag måste skynda mig. Rättvik ligger i skugga av Lerdalsberget men på andra sidan viken lyste solen ännu en kvart. Persborgs brygga fick ett besök av oss, det var smällkallt, inte så många minusgrader men blåsigt, så det fick gå fort. Hade motljus förstås men tog ett par bilder med olika inställningar, dock inte med autoläget så de blev inte exakt lika. De dög ändå till mitt allra första försök med HDR, håll till godo.
Kollar du extra noga på den första bilden kan du se en spökfigur i solskenet på vänstra däcket. Gissa vem! Sen ser det lite skräpigt ut med bryggorna som de parkerat i förgrunden.
Huset på den andra bilden är ursprungligen använd som väntrum för de gäster som skulle åka med tåget från Hotell Persborg på tidigt 1900-tal. Nu har det fått en annan uppgift; Kärleksnästet (för såna som inte kan vänta, kanske?)
Jag har använt Canons programvara för HDR. Och nästa gång ska jag använda automatiken, AEL heter det väl, för att undvika dubbellinjer.1 kommentar:

  1. *S* Var du ute på spökjakt? Hade du inte sagt nåt hade det blivit en kul grej. Kolla det spökar!!!
    Annars var det fint som attsingen. jag har mig veterligen aldrig ens sett det där badhuset!!! Så tack göt visningen! *skäms*

    SvaraRadera