torsdag 13 oktober 2016

Long time no see - igen!

Som sagt, längesedan nu.
Den där boken jag skulle berätta om, Myggor och tigrar tror jag den hette, läste jag inte ut, ska sanningen fram började jag knappt. Om det berodde på formatet, antalet sidor (många) eller den italienska maffian kan jag inte säga. Hur som helst, nu är den tillbaka på bibblan.

Har faktiskt läst ytterligare en bok, Livet efter dig. Tack för den söta syster Gunilla! Den var såå bra. Vill gärna se filmen också, men den har gått här för några veckor sedan så det dröjer nog.

Det var lite enklare förr att gissa sig till om en bok var bra/populär, då när de stämplade in lånedatum längst bak i boken - många stämplar = bra bok. Nu bestämmer bokens utseende ofta mina val.
Lånade några nya också; Mons Kallentoft, Sommardöden, Leif GW En annan tid, ett annat liv och Annika Frostell, Möt mig i Patong.
De två första är svartprickade, tecknet för deckare på vårat bibliotek men den tredje är blott och bart en roman. Den började jag med, kanske beroende på längtan till Thailands värme, och av vad jag kan se så är det en ont-i-magen-bok; en mamma som tillsammans med dotter i nedre tonåren har köpt flygstol och åker för att träffa sin äldsta dotter, drygt tjugo år som jobbar som dykare någonstans i Andaman See. De har stämt träff med henne på McDonalds, dottern har fixat boende i Patong. Men hon kommer inte som överenskommet var och godtrogna, flygrädda mamman vet inte var dottern bor, var hon jobbar, nej, hon vet ingenting. En riktig mardröm......
Ska bli intressant att läsa fortsättningen!
Men nu är det sängdax, har kollat matchen mellan Brynäs och Leksand och kan man tänka sig! Leksand vann med 3-1. Deras första seger i SHL. Jättekul LIF, fortsätt så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar