söndag 24 november 2013

Fototriss 240 Minnen

Vilket härligt tema! Började kolla i arkivet, semesterrese-taggen utnyttjades och jag hittade massor, svårt att välja förstås, men den här gången blev det okända människor i olika situationer. Inte så märkvärdigt, de är ju 'smygfotograferade' och skärpan är väl lite si och så det också. Men jag som normalt är blyg och försiktig, tycker jag är påträngande om jag fotar folk, har trots det fått till några bilder som jag är ganska nöjd med.
Bilden med mannen i röd tröja är fotograferad i Patong, Thailand 2008. Vi besökte Patong en månad före tsunamin 2004, och då såg jag honom första gången. Staden blev ju ganska hårt drabbad då och jag tänkte mycket på honom och om han hade klarat sig - och se, det hade han. Han ser lite festlig ut med sin cocacolaflaska på brickan och det egna utseendet, ett ypperligt motiv för turistkameror och på det tjänar han säkert en hel del pengar. Jag smög åt mig en bild förstås.

Den här bilden påminner mig om en resa med husbilen långt uppe i Norrland, tror att det var strax utanför Jokkmokk då vi mötte några andra glada människor och umgicks på en parkering en hel natt i midnattssolens sken. Härlig upplevelse!

Den sista bilden är 'tjyvtagen' på Lido i Paris. Jag och mina väninnor gjorde en kortsemester dit och vi måste ju göra nåt 'syndigt' alltså blev det kabaré på Lido. Påkostat till tusen, och de här förgyllda herrarna bjöd på en hel massa avancerade nummer som omväxling till alla vacka halvnakna flickor som också uppträdde där.

Det här var några bilder som väcker minnen hos mig, svårt att välja men det blev människor, kända och okända den här gången.

Ska bli kul att kolla övriga FOTOTRISSAR. Titta du också!

5 kommentarer:

 1. Fina bilder, härliga betraktelser och goda minnen, förstår jag :).

  SvaraRadera
 2. Kul bilder och härligt att ha kvar de händer säkert inte igen
  ha en fin söndag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Goa minnen! Härligt att ta fram och njuta av igen....

  SvaraRadera
 4. Det var en bra triss med blandade minnesbilder.

  SvaraRadera
 5. Jaså du smygfotar karlar, du ;-)

  SvaraRadera